SharePoint 2010 beta – Your personal site cannot be created because the managed path has not been created for this site error

SharePoint 2010 beta – Your personal site cannot be created because the managed path has not been created for this site error

So I am working with SharePoint 2010 beta and I wanted to configure My Site Host and the Personal Site Location.  So I went to Central Administration –> Manage Service Applications –> User Profile Service Application –> Setup My Sites (under My Site Settings).  Note the defaults on this page, for My Site Host location it’s the full server path and /my/ and for the personal site it’s just my/personal.

image

I decided to change the Personal Site Location to the full server path with /my/personal http://devsp2010/my/personal as per the example underneath: “http://portal_site/location/personal_site/”. 

I then kept getting an error when I tried to create my personal site (by going to the site and clicking My Profile –> My Content

image

that stated:

“Your personal site cannot be created because the managed path “http://devsp2010:80/my/personal” has not been created for this site.  Contact your site administrator for more information.”

image

I checked the managed paths and they looked fine.

image

I then checked the ULS logs and there was a message indicating:



“12/14/2009 22:08:57.92     w3wp.exe (0x00F0)                           0x1248    SharePoint Portal Server          Administration                    5187    Critical    My Site creation failure for user ‘rezdevxSP2010Admin’ for site url






http://devsp2010/http://devsp2010:80/my/personal/xsp2010admin’






. The exception was: Microsoft.Office.Server.UserProfiles.PersonalSiteCreateConfigurationException: A failure was encountered while attempting to create the site, wildcard inclusion used to create personal sites does not exist.     at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.UserProfile.<>c__DisplayClass5.<CreateSite>b__3()     at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.<>c__DisplayClass4.<RunWithElevatedPrivileges>b__2()     at Microsoft.SharePoint.Utilities.SecurityContext.RunAsProcess(CodeToRunElevated secureCode)     at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(WaitCallback secureCode, Object param)     at Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevate…    2338cbd6-79c0-47b1-82b9-71653ff5cc8d
12/14/2009 22:08:57.92*    w3wp.exe (0x00F0)                           0x1248    SharePoint Portal Server          Administration                    5187    Critical    …dPrivileges(CodeToRunElevated secureCode)     at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.UserProfile.CreateSite(String strRequestUrl, Boolean bCollision, Int32 lcid).    2338cbd6-79c0-47b1-82b9-71653ff5cc8d”

Note that the site url was being referenced twice.

I decided to go back and take a closer look at the Personal Site Location and I found that the location was bolded so I guess you can’t put the full path in here.  I changed it back to /my/personal and everything worked!  I wish the documentation was a little more clearer here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *