Browsed by
Month: December 2009

SharePoint Designer 2010 beta Error – The server extensions were unable to access the file “”.

SharePoint Designer 2010 beta Error – The server extensions were unable to access the file “”.

I ran into an issue where I was unable to open some files in the beta of SharePoint Designer 2010 from the server (i.e. .css files or .aspx files).  I was getting the message: “The server extensions were unable to access the file “”.  Please check the file permissions.  Contact your Internet service provider or Web server administrator for more information. Similarly to the old SharePoint Designer 2007 solution, I was able to resolve this issue by clearing the WebsiteCache…

Read More Read More

SharePoint 2010 beta error – Unable to connect to the Synchronization Service

SharePoint 2010 beta error – Unable to connect to the Synchronization Service

I am trying to connect to the Synchronization Service Manager Client (from C:Program FilesMicrosoft Office Servers14.0Synchronization ServiceUIShellmiisclient.exe) to verify that my user profiles are correctly being synchronized from my AD and I get the following error: Unable to connect to the Synchronization Service.Some possible reasons are:1) The service is not started.2) Your account is not a member of a required security group.See the Synchronization Service documentation for details. I am logged in as the service account which is a farm…

Read More Read More

“You do not have an e-mail address” message in SharePoint 2010 beta after setting an alert

“You do not have an e-mail address” message in SharePoint 2010 beta after setting an alert

In my SharePoint 2010 beta environment, I have user profiles synching with Active Directory.  I just restored a content database from a separate environment/domain and logged in with my current account.  When I try to create an alert on a library/item, I get the error: “You do not have an e-mail address.  Alert has been created successfully but you will not receive notifications until valid e-mail or mobile address has been provided in your profile.” I went to My Profile…

Read More Read More

JavaScript error when trying to delete a Synchronization Connection in SharePoint 2010 beta

JavaScript error when trying to delete a Synchronization Connection in SharePoint 2010 beta

I wanted to edit and/or delete my synchronization connection under Central Administration –> Manage Service Applications –> User Profile Service Application –> Configure Synchronization Connections (under Synchronization) :   But each time I tried to delete it, with the drop down, nothing happened and didn’t work.  It gave me a JavaScript error.  After a little searching around and logging in as different users, I posted this bug on the SharePoint 2010 discussion board [1].  It turns out that it is…

Read More Read More

SharePoint 2010 beta – Your personal site cannot be created because the managed path has not been created for this site error

SharePoint 2010 beta – Your personal site cannot be created because the managed path has not been created for this site error

So I am working with SharePoint 2010 beta and I wanted to configure My Site Host and the Personal Site Location.  So I went to Central Administration –> Manage Service Applications –> User Profile Service Application –> Setup My Sites (under My Site Settings).  Note the defaults on this page, for My Site Host location it’s the full server path and /my/ and for the personal site it’s just my/personal. I decided to change the Personal Site Location to the…

Read More Read More

Configuring new SharePoint 2010 beta Synchronization Connection returns “The query returns nothing.”

Configuring new SharePoint 2010 beta Synchronization Connection returns “The query returns nothing.”

I was following the SharePoint 2010 beta instructions listed by Jie Li from Microsoft [1] to create a new Synchronization Connection and found that every time I tried to create one, nothing seemed to happen – the page just kept saying “The query returns nothing.”.  Central Administration –> Manage Service Applications –> User Profile Service Application –>  Configure Synchronization Connections under Synchronization heading: After a few re-installs, iisreset’s, reconfiguration of the Profile Services, and trying IE 7 mode, I went…

Read More Read More

Copying and pasting a Global Workflow in SharePoint 2010 beta doesn’t copy all the forms

Copying and pasting a Global Workflow in SharePoint 2010 beta doesn’t copy all the forms

Publish Approval Workflow association/initiation form is missing on copy from SharePoint designer: On a new SharePoint 2010 publishing site I created, I wanted to copy and slightly tweak the Publishing Approval workflow to my needs so I opened my site up in SharePoint Designer 2010 and went to the Workflows and clicked the Copy and Modify button. I gave it a title and went through the copy reusable workflow wizard and it seemed to create a copy of the workflow…

Read More Read More

SharePoint 2010 UIVersionedContent control

SharePoint 2010 UIVersionedContent control

You will notice that as you are looking through your new publishing masterpages and page layouts, there is a new control in there all over the place called the UIVersionedContent [1] control: <SharePointWebControls:UIVersionedContent UIVersion=”3″ runat=”server”> <ContentTemplate> <SharePointWebControls:CssRegistration name=”<% $SPUrl:~sitecollection/Style Library/~language/Core Styles/pageLayouts.css %>” runat=”server”/> <PublishingWebControls:editmodepanel runat=”server” id=”editmodestyles”> <!– Styles for edit mode only–> <SharePointWebControls:CssRegistration name=”<% $SPUrl:~sitecollection/Style Library/~language/Core Styles/zz2_editMode.css %>” runat=”server”/> </PublishingWebControls:editmodepanel> </ContentTemplate> </SharePointWebControls:UIVersionedContent> <SharePointWebControls:UIVersionedContent UIVersion=”4″ runat=”server”> <ContentTemplate> <SharePointWebControls:CssRegistration name=”<% $SPUrl:~sitecollection/Style Library/~language/Core Styles/page-layouts-21.css %>” runat=”server”/> <PublishingWebControls:EditModePanel runat=”server”> <!– Styles for edit mode…

Read More Read More

New Language Specific Content control in SharePoint 2010

New Language Specific Content control in SharePoint 2010

I’ve been playing around with SharePoint 2010 beta master pages and I found a neat little control that has been introduced in the new version.  The LanguageSpecificContent [1] control basically allows you to wrap content and specify the locales/languages you want the content to appear for.  You basically just specify the number code for the language you want it to appear for and wrap your language specific content  in the <contenttemplate></contenttemplate> tags.  Microsoft uses it for their give feedback link…

Read More Read More

Variation Label Menu in SharePoint 2010 not appearing

Variation Label Menu in SharePoint 2010 not appearing

I have set up a publishing site on my SharePoint 2010 beta environment, set up variations for English and French and installed the French language pack.  My masterpage is based off of the new nightandday.master.  I thought that variations would appear automatically (since it is a publishing site) once I turned variations on and made sure that everything is published and approved, still nothing appeared on the page.  I decided to check out Microsoft’s SharePoint 2010 beta documentation on the…

Read More Read More